Gelatina de fruita (per napar peces de rebosteria)
Categoria:
Postres i dolços
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 800 c.c. d'aigua
- 400 grs. de sucre
- la pell d'una taronja grossa
- 15 grs. de gelatina neutra, o 9 fulls de gelatina de la que venen a Mercadona
Elaboració
-Renteu i raspalleu la taronja sota l'aixeta.
-Peleu-la procurant agafar la part més exterior de color ataronjat.
-Poseu aquesta pell a bullir uns minuts dintre d'una olleta amb l'aigua i el sucre.
-Apageu el foc i que reposi una estona.
-Coleu aquest xarop i torneu-lo a escalfar.
-Remulleu els fulls de gelatina en aigua freda durant 3 o 4 minuts.
-Escorreu-los bé i fiqueu-los dintre del xarop calent. Atenció!, no ha de bullir. Remeneu fins la completa dissolució.
-Deixeu temperar i ja disposeu d'una bona quantitat de gelatina per napar totes aquelles peces de rebosteria que vulgueu.
-La que us sobri la podeu guardar a la nevera per la següent ocasió, però congelada dura més temps. En quan ha quallat jo la tallo a bocins i la congelo. Quan la torno a necessitar només em cal escalfar-la tinguent compte de que no arribi a bullir; millor al bany Maria.
Notes
Si preferiu gelatina de poma haureu de substituir la corfa de taronja per una poma, sense pelar ni treure les llavors, només tallada a daus. Seguiu el mateix procediment. Si us agrada més dolçor afegiu més sucre. Aquesta recepta no me l'ha explicat ningú, la vaig crear desprès d'haver comprat una gelatina de prèssec que tenia un gust molt artificial; trobo que la gelatina feta a casa té un perfum molt delicat, sense comparació amb les gelatinas que venen fetes i, és tant fàcil de fer!.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2555 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.